פוליסות ביטוח רכב מושפעות ומורכבות משורה ארוכה של פרמטרים כאשר אחד המרכזיים שבהם הוא גיל הנהג. הסיבה לכך נעוצה במחקרים סטטיסטיים בארץ ובעולם אשר בחנו את הנושא ומצאו כי נהגים צעירים מעורבים ביותר תאונות דרכים מנהגים ותיקים. אם נתרגם זאת למספרים: לפי נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, נהגים צעירים גורמים לכ-20% מכלל תאונות הדרכים בישראל, זאת למרות שהם מהווים כ-15% מאוכלוסיית הנהגים הכללית.
ההבדל בין נהג צעיר לנהג חדש
על פי החוק בישראל, נהג צעיר הוא נהג אשר טרם מלאו לו 24 שנים, כאשר הסיבה לאבחנה זו נובעת מאותם מחקרים סטטיסטיים הנוגעים למעורבותם של נהגים צעירים בתאונות. נהג חדש הוא נהג בשנתיים הראשונות לרישיון הנהיגה שלו. נהג חדש מתחת לגיל 24 הוא נהג חדש-צעיר. לפיכך, החוק עורך אבחנה בין נהג חדש צעיר שגילו מתחת ל-21 אל מול נהג חדש צעיר מעל גיל 21 – כאשר הצעיר מבין השניים אינו מורשה להסיע יותר משני נוסעים, אלא אם יושב לצדו מלווה.
על פי החוק בישראל, נהג צעיר הוא נהג אשר טרם מלאו לו 24 שנים.
הוראת המחוקק רואה קו ישיר בין ניסיון בנהיגה לבין יכולות על הכביש וכפועל יוצא מכך, גם חברות הביטוח מתייחסות לנהגים צעירים באופן מיוחד ומתמחרות את הסיכון בהתאם, כך שפוליסות ביטוח רכב עבור נהגים אלו יהיו יקרות יותר מאלו של נהגים בעלי וותק רב על הכביש.

איך עושים ביטוח רכב לנהג חדש ומה חשוב לדעת?
פוליסות ביטוח רכב לנהגים צעירים נחשבות אמנם ליקרות יותר לעומת פוליסות לנהגים וותיקים, אך כבר למדנו שהן מחויבות המציאות שכן נהג בלתי מנוסה העולה על הכביש הינו בעל סבירות גבוהה יותר לסיכונים הקיימים בעת הנהיגה בכביש. אולם קיימים מקרים בהם ניתן להוזיל אותם משמעותית על ידי התאמת הפוליסה לצרכים שלכם ורכישת ביטוח רכב למספר ימים בודדים. לדוג', הורים לבן חייל אשר מגיע אחת לשבועיים לחופשה בבית, יכולים לוותר על הוספת שם בנם כנהג נוסף בפוליסה ובמקום זאת לרכוש כיסוי ביטוחי של נהג צעיר למספר ימים בודדים. לקוחות קיימים של ביטוח ישיר יכולים להפעיל ביטוח לנהג צעיר ל-4 ימים באיזור הלקוחות שלהם באתר. הכול, כמובן, בהתאם למידת השימוש של הנהג הצעיר ברכב.